content header

OVER DE VILLAOVER DE VILLA

De vrijstaande villa is gelegen op de top van een licht heuvelachtig perceel, 4.000 m2, omheind door een hek en een elektrische toegangspoort. Het uitzicht is meer dan indrukwekkend; enerzijds overziet het de groene ‘Ongoye Hills’ met z’n adembenemende sundowners. Aan de andere kant ligt in de verte de zee.

Het perceel staat in een semi-open verbinding met de buren om de weidsheid van de tuin nog meer te accentueren en om het open karakter te behouden. Onder aan het perceel woont in een klein huisje de 24-uurs Service Manager die zorg draagt voor het onderhoud en tevens een oogje in het zeil houdt. Aan het eind van de oprit kan de auto veilig onoverdekt geparkeerd worden naast de voordeur.
De begin 2007 opgeleverde luxe villa heeft een vloeroppervlakte van ruim 300m2 en is verdeeld over 2 verdiepingen met binnen als buiten alarm. Boven en beneden zijn 2 grote veranda’s, te bereiken via de vele sliding doors of via het meest in het oogspringende element van het huis: de ‘Tribune’. Een grote, 6 meter brede, houten lounge-plek waar genoten kan worden van de ongelofelijk mooie zonsondergangen.

Indeling
Op de begane grond is een lange corridor waaraan 4 slaapkamers liggen met in totaal 10 slaapplaatsen. 2 Slaapkamers met ieder een 2-persoonsbed en in de overige 2 slaapkamers staan stapelbedden. De master bedroom is ruim, heeft een zg. ‘walk-in closet’ en een en-suite badkamer met toilet, douche en bad. Tevens is de master bedroom de enige ruimte in het huis waar een airconditioning aanwezig is. De andere slaapkamers en de woonkamer op de 1e verdieping, hebben enkel plafond ventilatoren. Daardoor blijft het redelijk koel in de zomer, echter de temperaturen kunnen behoorlijk oplopen in de zomermaanden december tot en met februari. 

’s Nachts koelt het dan maar weinig af. Tussen de overige slaapkamers is een 2e badkamer met enkel een douche en een separaat toilet. Er is daarnaast ook nog een aparte wasruimte met een wasmachine en een diepvries. Onder de trap is een kluis. Over de gehele lengte van de de benedenverdieping zijn sliding doors waardoor je via de veranda zo in de tuin loopt.

De 1e verdieping is te bereiken via de binnentrap. De ruimte is zeer open en het uitzicht door de grote raampartijen fenomenaal. Net als beneden zijn hier ook (2) grote sliding doors waardoor de veranda als het ware bij de living wordt ‘bijgetrokken’. Er bevindt zich een toilet, open haard en een moderne open keuken met kookeiland, voorzien van ijskast, oven, gasfornuis, magnetron, afwasmachine en natuurlijk servies, bestek en ander keukengerei. Zoals eerder gezegd is er geen airconditioning in de woonkamer, maar hangen er 2 plafond ventilatoren. 

De lange houten dinertafel, plofbank, 2 rieten stoeltjes en de poef maken de woonkamer compleet. Aanpalend de 1e verdieping is een extra grote open ruimte waar een vaste inbouw-barbecue is geplaatst en waar ook gedineerd of gewoon gezeten kan worden. Tegen de buitenwand op deze semi-open plek is namelijk een lange zitbank gemetseld. Uiteraard is langs de gehele boven veranda een balustrade geplaatst.

De tuin is groot en groen. Er zijn zitjes onder de lychee- en mango boom waardoor buiten altijd de schaduw opgezocht kan worden. Midden in de tuin is het open overloopzwembad dat volledig zelfregulerend werkt en een schitterende verlichting heeft. De temperatuur van het water loopt ’s zomers op tot wel 32 graden. Aan 3 zijden van het zwembad ligt een houten veranda. Om het zwembad is geen hek geplaatst en er is geen veiligheidsovertrek.

 

OVER ZUID AFRIKAOVER ZUID AFRIKA

Het zonnige Zuid-Afrika is een reisbestemming voor het hele jaar en heeft iedere vakantieganger iets te bieden. Bent u wijnliefhebber of wilt u vooral natuur en wilde dieren zien: in Zuid-Afrika bent u aan het goede adres.

FOTO'S VAN DE VILLAFOTO

vlag van Z-Afrika

FOTO'S OVERIGFOTO

omgeving