content header

TIPSTIPS

Visum
Een visum is niet verplicht indien u niet langer in Zuid-Afrika verblijft dan 90 dagen. U dient wel een paspoort te hebben dat bij het verlaten van Zuid-Afrika nog minimaal 30 dagen geldig is. U krijgt in uw paspoort bij aankomst in Zuid-Afrika een verblijfssticker. Raadpleeg voor alle zekerheid voorafgaand aan uw reis de Zuid-Afrikaanse ambassade in Den Haag.

Vaccinatie
U behoeft voor verblijf in Mtunzini niet gevaccineerd te worden, noch behoeft u anti-malaria medicatie te slikken. Indien u één van de wildparken of St. Lucia gaat bezoeken worden er wel aanbevelingen van algemene aard gedaan, afhankelijk van de periode in het jaar waarin u er verblijft. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen nodig zijn. U kunt zich het beste persoonlijk laten adviseren over de maatregelen die voor uw reis belangrijk zijn.

Verkeer
In Zuid-Afrika wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Over het algemeen staan op de nationale wegen voldoende aanwijsborden. Toch is het goed om van te voren uw route goed uit te stippelen met kaarten die u het beste al in Nederland kunt kopen. De N2 die langs de kust van Durban naar Swaziland
loopt is een zg. ‘toll-road’. Zorg voor voldoende Zuid-Afrikaanse Randen om bij de toll-gates te betalen.

Veiligheid
Wij raden u ten sterkste af om tussen zonsondergang en zonsopgang te gaan rijden buiten Mtunzini. Niet alleen vanwege het wild dat u onverwacht kunt tegenkomen op de onverlichte wegen, ook vanuit persoonlijk veiligheidsoogpunt. Realiseert u zich dat Zuid-Afrika niet het meest veilige land ter wereld is en criminaliteit komt ook hier voor. Heel veel gebieden zijn overdag en ’s nachts veilig incl. Mtunzini, maar in grotere steden als
Kaapstad, Johannesburg, Durban en op doorgaande wegen is na zonsondergang voorzichtigheid geboden. Neem geen lifters mee en vergrendel altijd uw portier. Laat ook geen waardevolle spullen achter in uw auto of loop niet over straat met waardevolle spullen en/of veel geld. Stop deze gewoon in onze kluis.

Vertrek
Sluit altijd bij vertrek van de villa alle deuren en ramen en vergrendel deze. Plaats eventuele waardevolle spullen in de kluis. Zet ook het alarm altijd aan bij vertrek. Niet alleen om ongewilde gasten buiten te houden, ook apen lopen vrijelijk rond in Mtunzini en zijn dol op etensresten. Het is ten strengste verboden om apen te voeren.

Fooi
Onze Service Manager Ali krijgt een volledig maandsalaris en het huisje aan de voet van het perceel bewoont hij gratis. Wilt u hem een tip geven, doe dat dan gerust, hij zal het erg op prijs stellen.

Telefoon
Het is handig om bij aankomst in Zuid-Afrika een sim-kaart te kopen (MTN of Vodacom) en deze in uw mobiel te plaatsen. Met dit Zuid-Afrikaanse pré-paid nummer belt en sms’t u veel goedkoper dan met uw Nederlandse mobiele nummer. Bovendien is er geen vaste telefoon- en internetaansluiting aanwezig in de villa.

Elektriciteit

Ook in Zuid-Afrika geeft stroom 220 voltage, echter met een stekkerconfiguratie die anders is (3-potig) dan in Nederland. In de villa zijn voldoende verloopstekkers aanwezig om dit op te lossen. En anders kunt u er in iedere supermarkt wel eentje kopen. 
Let op: sinds december 2006 zijn er - onregelmatige - dagelijkse 'power cuts' in Zuid-Afrika; tijd 'slots' van soms wel 3 uur achtereen waarin er geen electriciteit wordt geleverd door de energie leverancier Eskom. Dit heeft te maken met de enorme schaarste aan electriciteit op dit moment in Zuid-Afrika. De villa heeft gelukkig een gasfornuis en er zijn een aantal lampen die op oplaadbare batterijen werken om het ongemak te verminderen.

Belangrijke telefoonnummers (+27 voor Zuid-Afrika)

 • Eigenaar (reserveren en/of info) – 06-26066305
 • Nederlandse Ambassade (Pretoria) – 01-24254500
 • Zuid-Afrikaanse Ambassade (Den Haag) – 070-3105920
 • Polikliniek Mtunzini – 035-340113
 • Apotheek – 035-3401801
 • Politie Mtunzini – 035-3401633
 • Town Watch – 08-24105330
 • Postkantoor – 035-3401622
 • Country club – 035-3401779
 • Ski-boot club – 035-3401006
 • KZN Wildlife – 033-8451000 / 035-3401836 / 083-4099073
 • Birding Route Office – 035-7535644
 • ‘VVV’ Eshowe (Zulu Experience) – 035-4600731

SUBNAVIGATIESUBNAVIGATIE

OVER ZUID AFRIKAOVER ZUID AFRIKA

Het zonnige Zuid-Afrika is een reisbestemming voor het hele jaar en heeft iedere vakantieganger iets te bieden. Bent u wijnliefhebber of wilt u vooral natuur en wilde dieren zien: in Zuid-Afrika bent u aan het goede adres.

FOTO'S VAN DE VILLAFOTO

vlag van Z-Afrika

FOTO'S OVERIGFOTO

omgeving