content header

GREATER ST. LUCIA WETLAND PARKGREATER ST. LUCIA WETLAND PARK

Een ongelofelijke diversiteit aan ecosystemen omringen het 40 km. lange Lake St. Lucia, van mangrovemoerassen tot gras- en bushland. Het ‘Greater St. Lucia Wetland Park’ werd in december 1999 uitgeroepen tot Zuid-Afrika's eerste Wereld Erfgoed Plaats en biedt bescherming aan zee- en zoogdieren, reptielen en vogels. Het wordt beschouwd als een verbazingwekkend natuurfenomeen doordat er vijf ecosystemen voorkomen binnen een relatief klein gebied (328000 ha).

Tot het gebied behoren koraalriffen, strand- en kustbossen, zout- en zoetwatermoerassen; open riviermondingen; weelderige kustvlaktes en drogere bosgebieden. Van juni tot september kunt u de majestueuze Zuidkapers zien spartelen bij de kust, begeleid door scholen walvishaaien en dolfijnen, op weg naar hun voedselgronden in Antarctica. Tijdens een trip op het meer, dat bezaaid is met eilanden vol vogels, ziet u duizenden etende flamingo's, pelikanen, waadvogels en andere watervogels. Maar ook krokodillen en nijlpaarden. Meer dan 526 verschillende vogelsoorten worden hier aangetroffen. Overnachten kunt u bv. in het ‘Cape Vidal Public Resort’ of in de ‘Bhangazi Bush Lodge’. Deze lodge is gelegen op een smalle strook land tussen de oceaan en de oevers van het Lake St. Lucia in een bos in de duinen en kijkt uit over Lake Bhangazi. Een aanrader voor een dagtrip is om mee te gaan op een bootcharter over de rivier. Deze boten gaan een paar keer per dag. U vindt de aan- en afmeerplek als u St. Lucia in rijdt, vlak voor de grote brug aan uw linkerhand. In St. Lucia zelf kunt u overigens heerlijk lunchen bij de ‘Ocean Basket’.

OVER ZUID AFRIKAOVER ZUID AFRIKA

Het zonnige Zuid-Afrika is een reisbestemming voor het hele jaar en heeft iedere vakantieganger iets te bieden. Bent u wijnliefhebber of wilt u vooral natuur en wilde dieren zien: in Zuid-Afrika bent u aan het goede adres.

FOTO'S VAN DE VILLAFOTO

vlag van Z-Afrika

FOTO'S OVERIGFOTO

omgeving