content header

SHAKALANDSHAKALAND

In het hart van KZN, zo’n 45 km. van Mtunzini richting Melmoth ligt Shakaland. Een Zulukraal ‘Umuzi’ die oorspronkelijk gebouwd is voor de film Shaka Zulu – Koning van de Zulu’s – maar nog steeds gebruikt wordt als toeristische culturele plaats. Het geeft een goed beeld van de leefgewoontes en gebruiken van de Zulu’s. Er vinden dagelijkse indrukwekkende rituele dansen plaats en er kan meegegeten worden met de stam. Indien een bezoek aan Eshowe gebracht wordt (bv. ‘Fort Nongqai’, het Museum of de schitterende ‘Dlinza boardwalk’) en/of de Battlefields, is Shaka Land – ondanks de forse toegangsprijs – zeker de moeite waard. Boeken kan rechtstreeks (+27 354600912)

Een alternatief voor Shakaland is Dumazula village wat ook een cultural centre is en waar ook ook traditioneel gedanst wordt (3x per dag). Dumazulu ligt op een uur rijden, vlak onder het plaatsje Hluhluwe, afslag Bushlands en dan nog 1 km. oostwaarts. U kunt dit niet alleen combineren met een bezoek aan het wildpark Hluhluwe/Umfolozi, maar ook aan het Cheetah rehabilitation centre in Emdoneni Lodge dat naast Dumazulu ligt. Voertijden zijn echter alleen om 16.30 uur. Zie voor beide adressen in de links

OVER ZUID AFRIKAOVER ZUID AFRIKA

Het zonnige Zuid-Afrika is een reisbestemming voor het hele jaar en heeft iedere vakantieganger iets te bieden. Bent u wijnliefhebber of wilt u vooral natuur en wilde dieren zien: in Zuid-Afrika bent u aan het goede adres.

FOTO'S VAN DE VILLAFOTO

vlag van Z-Afrika

FOTO'S OVERIGFOTO

omgeving