content header

OMGEVINGOMGEVING

Mtunzini ligt in het ‘Koninkrijk’ KwaZulu Natal (KZN) maar maakt deel uit van de Republiek Zuid-Afrika. KZN is oorspronkelijk het land van de Zulu’s. Zij leven er nu vreedzaam met de van oorsprong Engelsen en Boeren. De verscheidenheid aan landschappen is groot; van bergen tot bossen, van moeraslanden tot uitgestrekte suikerrietvelden. KZN heeft echt een indrukwekkende geschiedenis en alles ruikt en voelt naar het authentieke Afrika.

Mtunzini is een ideale basis om van daaruit 1- of meerdaagse tripjes te maken. De beziens-waardigheden en activiteiten zijn legio in KZN. Wildparken zoals ‘Hluhluwe/Umfolozi’, ‘Pinda’, ‘Tembe Olifantenpark’, ‘Ndumo’, ‘Mkhuze’ en ‘Ithala’. Een must om te zien en te ondergaan is ook ‘Kosi Bay’, ‘Sodwana Bay’, ‘Greater St. Lucia Wetland Park’, de ‘Birdingroute, ’de ‘Drakensbergen’, ‘Crocodile Farms’, de culturele plaatsen rond ‘Shakaland’ en de Anglo-Zulu en Anglo-Boeren ‘Battlefields’, zoals ‘Eshowe’ bv. waar het Zululand historisch museum en ‘Fort Nongqai’, zijn gevestigd.

Meerdaagse tochten naar Mozambique, Lesotho, Swaziland maar ook het Krugerpark zijn ook aan te raden en kunnen prima op eigen houtje gedaan worden.
In de villa ligt een uitgebreide informatiemap over wat wij de moeite waard vinden voor onze gasten om te bezoeken. Er zijn veel folders aanwezig en ook een lijst met adresgegevens en telefoonnummers. U kunt dus uw tochten van dag tot dag ter plekke (in)plannen.

OVER ZUID AFRIKAOVER ZUID AFRIKA

Het zonnige Zuid-Afrika is een reisbestemming voor het hele jaar en heeft iedere vakantieganger iets te bieden. Bent u wijnliefhebber of wilt u vooral natuur en wilde dieren zien: in Zuid-Afrika bent u aan het goede adres.

FOTO'S VAN DE VILLAFOTO

vlag van Z-Afrika

FOTO'S OVERIGFOTO

omgeving