content header

HLUHLUWE / UMFOLOZI NATIONAAL PARKHLUHLUWE / UMFOLOZI NATIONAAL PARK

Voor liefhebbers van natuur is KwaZulu Natal een zeer aantrekkelijke reisbestemming. Hoewel het Kruger Nationaal Park het bekendste park van Zuid-Afrika is, wordt het wildpark Hluhluwe/Umfolozi als het mooiste beschouwd. 

Op een uur rijden van de villa ligt het oudste wildpark van Afrika, Hluhluwe/Umfolozi Game Reserve, bekend om met name haar neushoorn populatie. Dit park heeft een totale oppervlakte van 1.000 km2. Men kan dus in 1 dag door het park trekken, alhoewel een overnachting met een nachtsafari wel heel aantrekkelijk is. Het park was het eerste dat in Zuid-Afrika safari's aanbood - tussen maart en november kan het park te voet (of te paard) in kleine groepen op een driedaagse safari worden bezichtigd, begeleid door ervaren rangers.

U vindt er de 'Big Five', maar ook onder andere nijlpaarden, hyena's, giraffes en zeldzame vogels. Het noordelijke gedeelte van dit park (Hluhluwe) is wat dichter bebost. Wij zijn daar altijd meer wild tegengekomen dan in het zuidelijke gedeelte (Umfolozi). Maar in Umfolozi is de weids- en openheid van het landschap weer erg fascinerend.

Qua overnachting kunt u kiezen uit Hilltop dat chalets en rondavels heeft, een restaurant en een zwembad. Mpila is een andere mogelijkheid - veel avontuurlijker - dat midden in de natuur zonder hekken staat. Daar zijn twee cottages, chalets en ook rondavels. Verder is er Masinda Camps; een lodge met hutten en een zwembad en zijn er vier luxe bush lodges. Ideaal om het wild te observeren, allen met kok en rangers (voor trektochten). Kamperen is niet toegestaan.

OVER ZUID AFRIKAOVER ZUID AFRIKA

Het zonnige Zuid-Afrika is een reisbestemming voor het hele jaar en heeft iedere vakantieganger iets te bieden. Bent u wijnliefhebber of wilt u vooral natuur en wilde dieren zien: in Zuid-Afrika bent u aan het goede adres.

FOTO'S VAN DE VILLAFOTO

vlag van Z-Afrika

FOTO'S OVERIGFOTO

omgeving